Algemeen

Hoe kan ik als EU-burger langer dan 3 maanden in Nederland verblijven?

Bewijs van rechtmatig verblijf

Het paspoort (of de ID-kaart) van het land waarvan u de nationaliteit heeft, is het bewijs dat u rechtmatig in Nederland verblijft. U hoeft zich niet meer te melden bij de IND. U kunt bij de IND ook niet meer een bewijs van rechtmatig verblijf aanvragen, zoals een verblijfsdocument (pasje) of een sticker in uw paspoort.

Inschrijving bij gemeente

Blijft u langer dan 4 maanden in Nederland, dan moet u zich inschrijven bij de Basisregistratie Personen (BRP) in uw woonplaats. Meer informatie over inschrijving in de BRP kunt u krijgen bij uw gemeente.

Geen tewerkstellingsvergunning meer voor Roemenen en Bulgaren

Sinds 1 januari 2014 hoeven werkgevers voor Roemenen en Bulgaren geen tewerkstellingsvergunning (TWV) meer aan te vragen.

Kroaten wel tewerkstellingsvergunning

Kroaten hebben nog geen vrije toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor hen is meestal wel een tewerkstellingsvergunning nodig.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Hoe kan ik als werkgever een kennismigrant in dienst nemen?
Moet ik als vreemdeling mijn verhuizing doorgeven aan de vreemdelingendienst?
Wat is de Koppelingswet?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON