Algemeen

Wat kan ik doen bij internationale kinderontvoering?

Ontvoering melden bij de politie en de Ca IKA

Bel 0900-8844 om een internationale kinderontvoering bij de politie melden. En meld de ontvoering bij de Ca IKA. Dit is een speciale instantie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Ca IKA kan u verder helpen bij de terugkeer van uw kind. U kunt ook per e-mail contact opnemen met de Ca IKA: kinderontvoering@minvenj.nl.

De landen die niet meedoen met de internationale verdragen hebben geen Ca IKA. Is uw kind ontvoerd naar een land dat geen verdrag heeft gesloten? Dan stuurt de Nederlandse Ca IKA het verzoek door naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie schakelt de lokale Nederlandse ambassade of het consulaat in. Die probeert een oplossing te vinden om uw kind terug te krijgen in Nederland.

Zoek contact met de ontvoerder

Probeer contact te krijgen met de ontvoerder. Kijk of u samen een oplossing kunt vinden voor de terugkeer van uw kind. Lukt dit niet of levert dit niets op? Schakel dan hulp in van een bemiddelaar. Denk bijvoorbeeld aan een vriend of familielid van uw (ex-)partner. Maar u kunt ook professionele hulp vragen van het Mediation Bureau. Het Mediation Bureau is onderdeel van het Centrum Internationale Kinderontvoering (IKO).


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Wat is internationale kinderontvoering?
Wat kan ik doen om internationale kinderontvoering te voorkomen?

Externe artikelen
Ontvoering

Download: HTML | CSV | Excel | JSON